Шифра „Табир“

Ознака за једну од библиотека Сазвежђа Заветине.

У оквиру ове Библиотеке биће публиковани кроз време препеви поезије, есеја, са енглеског, руског, немачког, пољског, турског и других језика на српски – према могућностима „Заветина“….Исто тако, овде ће бити публиковани и критички текстови, огледи, који не фалсификују ништа…

ЗАВЕТИНЕ, Посебна породична заветина: музеј под ведрим небом: Пудино, Лакомица, Ђурђевдан, 2014

ЗАВЕТИНЕ, Посебна породична заветина: музеј под ведрим небом: Пудино, Лакомица, Ђурђевдан, 2014

=====================================  Упутство ауторима

Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ и часопис ЗАВЕТИНЕ+  објављују, поред примера из савремене књижевности, теоријске радове, прегледне радове, фотографије, документарне филмове, огледе и есеје, преводе и препеве, као и теоријске и истраживачке радове,  релевантне за тумачење, бића и смисла културе и литературе.

Поред тога  Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ и часопис ЗАВЕТИНЕ+  објављују  и актуелне коментаре, погледе, ставове,  преведене радове, библиографије, приказе књига, извештаје, стручне информације и струковне вести.За објављивање прихватају се искључиво оригинални радови који нису претходно објављивани и нису истовремено поднети за објављивање негде другде, што аутор гарантује слањем рада. Сви радови се анонимно рецензирају, после чега Управник доноси одлуку о објављивању и о томе обавештав ааутора у року од највише три месеца. Рукописи се шаљу електронском поштом или на дискети и не враћају се.

Адреса

Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ 
180 309 БЕОГРАД
Мирослав Лукић, Сердар Јанка Вукотића 1 / 13
Србија

E-mail: miroslav7275@gmail.com .

Стандардиза припрему рада

Рад приложен за објављивање треба да буде припремљен према стандардима Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ и часописа ЗАВЕТИНЕ+  да би био укључен у процедуру рецензирања. Неодговарајуће припремљени рукописи биће враћени аутору на дораду.

Обим и фонт. Рад треба да буде припремљен упрограму Microsoft Word,формат странице А4, фонт Times New Roman, (font size: 11), тастатура Serbian (Cyirillic, Latin), једноструког прореда (Line spacing: Single). Максимални обим оригиналних и прегледних радова је 32 стране), стручних и преведених радова до 7 страна, извештаја, приказа, тематских библиографија 2 до 3 стране.

Наслов рада. Изнад наслова рада пише се име (имена) аутораиинституција (институције) укојој ради (раде). Уз име аутора (прво гаутора) треба ставити фусноту која садржи електронску адресуаутора. Уколико рад потиче из докторске или магистарске тезе у фусноти треба да стоји и назив тезе, место и факултет на којем је одбрањена. За радове који потичу из истраживачких пројеката треба навести назив и број пројекта, финансијера и институцију у којо јсе реализује.

Резиме. Резиме дужине 150-300 речи налази се испод наслова рада и садржи циљ рада, примењене методе, главне резултате и закључке.

Кључнеречи. Кључне речи (највише седам) се наводе иза резимеа. Пишу се малим словима и одвојене су косом цртом. Резиме и кључне речи треба да буду на српском и једном од светскихјезика.

Основнитекст. Радове треба писати језгровито, разумљивим стилом и логичким редом који, по правилу, укључује уводни део с одређењем циља или проблема рада, опис методологије, приказ добијених резултата, као и дискусију резултата са закључцима и импликацијама.

Референцеутексту. Када се цитира референца унутар текста користити: (презиме аутора, годинаи здања). Ако аутори из различитих референци имају истопрезиме, користити и иницијале ауторовог имена у цитату, нпр. (Hamilton, C. L., 1994) односно C. L. Hamilton (1994). Ако се два или више аутора цитирају на истом месту, треба их навести абецедним редом у оквиру истог цитата .
Web dokument. За све информације са електронских медија поред горе наведених података треба навести датум приступања информацијама, име базе податаке или тачну wеб адресу (URL):  Презиме, име аутора (година). Назив документа (курзивом). Датум када је сајт посећен, интернет адреса сајта.
Примери:
Degelman, D. (2000). APA Style Essentials. Посећено 18.05.2000. URL: http://www.vanguard.edu/psychology/apa.pdf
Sopensky, E. (2002). Ice rink becomes hot business. Austin Business Journal.
Посећено 16.10.2002. URL: http://www.bizjournals.com/austin/stories/2002/10/14/smallb1.html
Фотографије. Примају се у електронском облику, а понекад и папирне.

ЛеЗ 0005991   

======================================================== Контакт: Библиотека „Табир“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s