Ознаке

Šta se krije iza krivične prijave protiv  bivšeg direktora biblioteke Saše Jelenkovića?

sumorni horizont na liniji sevroistok - jugoistok (fotodokumentacija Zavetina, decembar 2013)

sumorni horizont na liniji severoistok – jugoistok (fotodokumentacija Zavetina, decembar 2013)

Zaječar: Krivična prijava protiv bivšeg direktora biblioteke

Policijski službenici kriminalističke policije u Zaječaru podneli su  Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru, krivičnu prijavu protiv Saše Jelenkovića, bivšeg direktora Matične biblioteke „Svetozar Marković“.

Kako se navodi u saopštenju policije, Jelenković se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je zloupotrebio putne naloge za službena putovanja.

Novi direktor biblioteke Slavoljub Gacović je po stupanju na dužnost, sredinom jula izjavio da 2010. i 2011. godine biblioteka nije kupila nijednu knjigu, dok je prošle godine za obnovu knjižnog fonda dato oko 7 hiljada dinara. Kako je rekao, za gorivo je samo u 2012. plaćeno više od 170 hiljada dinara.

Videti više: http://www.tvbest.rs/19774-krivicna-prijava-sasa-jelenkovic-bivsi-direktor-biblioteka-zajecar

Iz Komentara:

pesnikinja

28.11.2013. 19:15

Profesionalnost nalaze da se cuje i druga strana. Potrudite se da utvrdite istinu, a ne da objavljujete insinuacije. Pozdrav Redakciji.

 Sanja

28.11.2013. 20:43

Šta je ovo? Hajka na najbolje ljude koje imamo? Ne mogu da verujem! Policija i sudstvo imaju posla preko glave i umesto da odbace ovakve neosnovane optužbe i rade svoj posao , oni su marioneta u rukama vlasti jer je očigledno nekom zasmetao! Ne znam samo dal je uhapšena Nevena Petrušić koja je sebi i svojoj sviti plaćala papreno skupa letovanja a sve o našem trošku!

 Saša Jelenković

28.11.2013. 22:48

Naravno da nema prava druge strane na pojašnjenje. Nije bilo ni letos sa istim prilogom kao i večeras. Istine radi, dame i gospodo sa TV Best, u 2012. godini kupljeno je knjiga za 1.700.000 dinara. I taj podatak postoji u računovodstvu biblioteke. Ali ste vi namerno to preokrenuli spinovanjem na kojem bi vam se moglo čestitati. Protiv mene je podignuta krivična prijava i ostaje da vidimo hoće li je prihvatiti Osnovno tužilaštvo u Zaječaru. Ali vi ste požurili sa medijskim linčom, i sa neistinama. Ako uopšte smete od vlasnika TV Best da mi se javite i objavite moju stranu priče, slobodno izvolite. Moje kontakte imate.

 Dejan Sinadinović

29.11.2013. 20:57

Sudski goniti Sašu Jelenkovića i razmišljati o kojekakvim pomilovanjima – to je bizaran ishod borbe u kojoj su se bezmalo svi intelektualci, usled sistematskog ignorisanja zdrave logike, povukli u ilegalu.

_________________________________

(Zamediatelevizija) (109 snimaka)  Konferencija za štampu Saše Jelenkovića, pisca i doskorašnjeg direktora biblioteke u Zaječaru

Објављено у 03.12.2013.  Опис није доступан. Videlo 309

Videti više: http://youtu.be/SfT17tpu8lI

___________________________________________

(ZAJEČARCI OTVORENOG UMA) POIGRAVANJE SA ISTORIJSKIM SABLASTIMA

Metodičnim obmanjivanjem i buđenjem novog talasa etnocentričnih narcisoidnih predstava o Srbima kao stalnim žrtvama zavera širokog spektra i još širih razmera, u ovom trentuku dominantne idejne struje u srbijanskom društvu nastoje ponovo da, zarad nekih dnevno-političkih interesa, podstaknu ponovno buđenje agresivnog nacionalizma i aspiracija prema susednim nacijama i državama. Iako to zvanično više nije deo srbijanske politike, zaprepašćuju ćutanje i ignorantski odnos koje vladajući politički akteri pokazuju prema ovim pojavama, za koje se sve može reći osim da su sporadične i nekoordinisane.

Da li je u pitanju jasan znak da se sa nacionalizmom kao mobilizatorskom snagom još uvek računa u nekim izmenjenim međunarodnim okolnostima, što je bila omiljena floskula glasnogovornika režima Slobodana Miloševića ili je tek reč o izostanku svesti o opasnostima koje sa sobom nose ovakvi pokušaji revizije istorije, potpuno je irelevantno spram posledica koje oni u konačnici mogu ostaviti. Odsustvo spremnosti srbijanskog društva i države za suočavanje sa sopstvenom istorijskom odgovornošću, uz orkestriranu hajku na sve one koji su, uprkos većinskoj predstavi o srpskom narodu kao večnoj žrtvi, kojoj su voljom svetskih moćnika učinjene brojne nepravde, ipak spremni da o zločinima svoje države otvoreno govore pred međunarodnim telima, oživljava dobro poznatu atmosferu s početka devedesetih godina, ali i budi sećanja na sablasti koje opominju na ono što je iza toga usledilo.
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/poigravanje-sa-istorijskim-sablastima

— са Živojin Zdravković и 13 осталих.

*

ИСТИНА ЈЕ: „ТЕ ЛАЖЕМ“
ПОЛИТИЧКА КАСТРАЦИЈА У ЗАЈЕЧАРУ
„…Фанатичну подршку Мирковић тренутно има само у ТВ Бест и то такву да Зајечар већ поистовећују са Берлином 1933. На друштвеним мрежама подршка му је минорна и смешна и огледа се кроз групу Мирољуба Муврина у којој већину постова он сам објави, па их затим сам и коментарише и тако успе да сакупи читав 1 (и словима: један) лајк и то највероватније са свог лажног профила. Да би ваљда победио досаду на групи, Муврин је од „манипуланта цревом“ на бензинској пумпи постао учитељ правописа и граматике. Да није смешно било би тужно. Групу одану Мирковићу има и вратарчанин Љубиша Стефановић, на кога је илузорно трошити речи, јер сви који га познају знају да је он лик из „зоне сумрака“.
И тако. Данима би се могло писати о ПРС-овској окупацији Зајечара. Једно је сигурно: они паметнији напредњаци већ су схватили да их Мирковић води ИЗ ВРЕМЕНА РАДОСТИ У ВРЕМЕ ГАДОСТИ и из ВРЕМЕНА ВЛАСТИ У ВРЕМЕ ПРОПАСТИ.“

http://usranamotka.wordpress.com/2013/11/11/истина-је-те-лажем-политичка-кастраци/

— са Miljko Stojanovic и 16 осталих.

*